Now we're talking - Deep Democracy in actie

Krijg concrete handvatten voor het goede gesprek om ook de wijsheid van de minderheid aan bod te laten komen

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die de wijsheid in de onderstroom in organisaties wil benutten.
Spreker(s)  :  Deep Democracy specialist Frank Weijers.
Wanneer  :  Donderdag 8 April 2021
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur met een optionele napraat tot 22:00 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Eigen Bijdrage  :  De bijeenkomst is gratis; we rekenen op je actieve bijdrage en je webcam.Als professional sta je voor de uitdaging om het tegengeluid in een verandering niet te smoren maar ook te laten horen. Dat helpt immers de bedoeling achter je verandering te realiseren. Dat is niet gemakkelijk;  zeker in de huidige tijd met online bijeenkomsten. Hoe pak je dat nu aan?

“Wat het allermoeilijkste is voor mensen in groepen? Omgaan met anderen. En dan vooral: omgaan met het ‘andere’ in anderen. Daar lopen groepen vaak op vast. Deep Democracy helpt om dat weer vlot te trekken – niet voor even, maar duurzaam: een samenwerking waarin diversiteit wordt verwelkomd en omarmd.”

In deze interactieve bijeenkomst leer je een paar zeer concrete handvatten voor ‘het goede gesprek’ waarin niet alleen de dominante stemmen, maar ook de wijsheid van de minderheid een plek krijgt. En dat oefenen we ook rondom een vraag die bij ons allen leeft: de impact van deze tijd op jouw werk. We ronden af met het verzamelen en delen van de inzichten.

Kortom: leer de essentie van Deep Democracy kennen en ervaren in deze bijeenkomst!

Frank Weijers is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Daarnaast werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf, Spelen met ruimte

“Vanaf het allereerste moment dat ik hoorde over Deep Democracy sloeg de vonk over: als dit echt werkt, dan is het goud! Een denkwijze én praktische methode die zorgt dat we echt goede gesprekken kunnen voeren, waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig wordt geluisterd, waardoor we conflicten aangaan in plaats van ze onder water te laten groeien en waarmee we de allerbeste besluiten kunnen nemen, inclusief, omdat de wijsheid van meerderheid én minderheid erin wordt meegenomen. Hier moest ik alles over leren! En dat is precies wat ik heb gedaan. Opgeleid en gesuperviseerd door Myrna Lewis, de grondlegger van de Lewis Method of Deep Democracy, ervaar ik dagelijks de enorme rijkdom van deze filosofie en aanpak.”

De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid