Workshop: Agile? Het management wil wel, maar doet niet

Hoe je senior managers tot agile gedrag kunt verleiden

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke projectprofessional.
Spreker(s)  :  John Hermarij
Wanneer  :  Maandag 15 maart 2021
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :   
Eigen Bijdrage  :  GratisDeze workshop is de derde in een reeks. Je ontdekt verborgen schatten in de Agile Leiderschapsgids van IPMA en maakt kennis met leiderschapsvormen in een digitale wereld. Het thema van deze keer is: Hoe je senior managers tot agile gedrag kunt verleiden.

Vaak spreekt het management wel de intentie uit om agile te werken, maar vervalt desondanks toch in ‘oud gedrag’ door:
- Alles in eigen hand te willen houden.
- Het team weinig autonomie toe te staan.
- Autoritair en sturend gedrag.
- Vast te houden aan ‘oude’ structuren.
- Geen vertrouwen te geven.
- Uitvoerige rapportages af te dwingen.

Wat zij nog niet in de gaten hebben, is dat leiderschap niet langer meer het voorrecht van enkelen is. Zowel de complexiteit van de 21ste eeuw als de moderne medewerker vraagt om een gedeeld leiderschap dat de aanwezige talenten binnen organisaties weet te mobiliseren. Een noodzaak die door de digitale transformatie alleen maar groter is geworden.

In deze superinteractieve workshop ontdek je, samen met de andere deelnemers, hoe je senior managers kunt beïnvloeden de agile cultuur verder vorm te geven. We gebruiken daarvoor inzichten uit de IPMA Leiderschapsgids. Dit is een schatkamer aan tips om de wendbaarheid van een organisatie te bevorderen. Je gaat in groepsverband werken met de onderwerpen ‘Relaties en betrokkenheid’ en ‘Leiderschap’ uit de gids. Dat proces wordt begeleid door een inspirerende online facilitator.

En dan te bedenken dat dit slechts een fractie van de hele gids betreft. Deze workshop is de derde uit een reeks van vele. De vorige twee gingen over:
- De ‘Verborgen Agile Talenten’ in het team.
- Help! Het senior management heeft geen agile mindset.
Reactie op de vorige workshop: Inspirerend! Leuk en leerzaam, Heeft mijn ogen geopend, Heel leerzaam, Bedankt en....intrigerend! 

John Hermarij is een ervaren trainer en facilitator met zo’n veertig jaar ervaring in projecten. Als project- en interimmanager, hoofd van een projectmanagementafdeling en de laatste twintig jaar als hoofdtrainer bij DhirataFaciliteren doet hij al zijn hele professionele carrière. Hij verstaat de kunst om mensen kennis met elkaar te laten delen om zo tot nieuwe inzichten te komen. Hij daagt je uit tot verdieping en verbreding. In het noodgedwongen thuiswerken ziet hij eerder een kans dan een belemmering. Op die wijze heeft hij een verfrissende en enerverende werkwijze ontwikkeld.

Reacties op de voorgaande workshop:

  • Knap hoe jij de ‘inclusieve cultuur’ hebt neergezet.
  • Interesse gewekt naar de gids.
  • Concrete invulling van agile leiderschap.
  • Verfrissend om met diverse mensen te spreken.
  • Prima sessie.
De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid