[IPMA Masterclass ICB]
Laat de staande organisatie niet staan...
Laat het in de keten werken
Bouw je competenties uit met praktische kennis en instrumenten over samenwerking in de keten.

MELD JE AANVoor Wie  :  Elke projectprofessional
Spreker(s)  :  Jullie onder begeleiding van Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 26 mei 2021
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur met een optionele napraat tot 22:00 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :  De masterclass maakt deel uit van de reeks over de Individual Competence Baseline (ICB), maar laat je dat niet weerhouden om deze bijeenkomst afzonderlijk te volgen. 
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €50,= (excl. btw). Lees hier alles over IPMA Lid worden. Ben je nog geen IPMA lid, maar zou je eerst van deze masterclass willen proeven?  Laat het weten, dan nemen we contact op.


Als Projectprofessional sta je voor de opgave om je kennis van de  Internationale Competence Baseline (ICB) uit te breiden en te voorzien van instrumenten die het verschil kunnen maken. Maar wat is dan die kennis en het instrumentarium?

In deze bijeenkomst staan we stil bij de ICB kerncompetentie C2 Besturing, structuren en processen. We focussen daarbij op C25 Organisatietheorie. Dit heb je als professional nodig om effectief om te gaan met de raakvlakken met de staande organisatie rond je project.
Op deze avond denken we na over het managen van de keten met een instrument uit de soft system methodology en kijken we daarna hoe om te gaan met complexiteit vanuit de systeembenadering. Last but not least kijken we naar samenwerkende organisaties met een model wat in projecten en programma's door mij (en anderen) een verschil maakte.

Na afloop heb je weer een stukje kennis en een instrument waarmee jouw competentierugzak weer gegroeid is.

Bert van der Hooft MCM Bert van der Hooft MCM is verandermanager en voormalig project- en programmamanager. Hij begeleidt projectprofessionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.

De ICB (Individual Competence Baseline) bevat 28 competentiegebieden verdeeld over drie competentiegebieden: contextuele competenties, gedragsmatige competenties en vaktechnische competenties.We behandelen elke maand (behalve de zomermaanden) één of meerdere aspecten uit een competentie. 

Ben je zelf een ICB master? Neem dan contact op om als spreker of begeleider een competentiegebied naar je keuze in te kleuren.

De masterclass vervangt niet een reguliere opleiding en haar exameneisen, maar kan andere invalshoeken geven buiten de examenstof.De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid