Leap to lead: macht en kracht in al hun pracht | WO 15 SEP om 09:15u

Bewuster en integer omgaan met positionele, relationele, contextuele en persoonlijke macht. Een online sessie vol denken, doen en reflecteren.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die binnen Agile Governance iets wil veranderen
Spreker(s)  :  Sara Huang
Wanneer  :  Woensdag 15 september 2021
Hoe Laat  :  09:15u-11:15u
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :  Deze bijeenkomst maakt deel uit van ons Symposium programma over Agile Governance
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Als professional binnen Agile governance wil je slimmer sturen, impact creëren en invloed hebben. Niet voor je eigen gewin, maar voor het groter doel. Maar vertrouwen komt te voet en gezag laat zich niet afdwingen, dat wil je ook niet. Ondanks alle verworven titels en ervaringen op je CV voel je soms zelfs machteloos. Je weet en voelt dat er meer in je zit, dat je wat anders zou kunnen doen om voor elkaar te krijgen wat er nodig is. Maar hoe? En wat precies? Hoe kom je in lastige werksituaties van gijzeling naar beweging?

Wat gebeurt er wanneer je het woord ‘macht’ hoort? Schrikt het af of trekt het aan? Jouw primaire reactie zegt wat over jouw relatie met het begrip ‘macht’. Of het nou gaat over persoonlijke leiderschap, invloed, impact of veerkracht. In essentie gaat het om zaken voor elkaar krijgen en hoe je dat wijzer, effectiever en in overeenstemming met je persoonlijke waarden kan doen.

Vraag jij je wel eens af:
-Hoe weet ik welke impact ik heb op anderen? 
-Werken mensen graag met mij samen? 
-Weet ik welke vaardigheden ik nodig heb om mensen beter te betrekken en te ondersteunen?

Als je jezelf ooit deze vragen hebt gesteld, is het probleem jou bekend: hoe zelfbewust we ook zijn, het geeft ons niet altijd inzicht in hoe anderen ons ervaren.

Met andere woorden, de impact die we maken is moeilijk in te schatten. En wanneer we een invloedrijke rol vervullen of hoger in de hiërarchie klimmen, wordt het zelfs nog uitdagender.

Ga mee op ontdekkingsreis naar jezelf via de ander. 

‘Be not the slave of your own past - plunge into the sublime seas, dive deep, and swim far, so you shall come back with new self-respect,
with new power, and with an advanced experience that shall explain and overlook the old’
- Ralph Waldo Emerson


Sara Huang overtuigt met passie door haar onbevangenheid; magisch en present!

Twee van haar sterkste interventiemethodieken zijn Deep Democracy (gecertificeerd in level 1 t/m 4 in The Lewis Method plus verdere specialisatie in Processwork) en Lego Serious Play (gecertificeerd sinds 2015). Haar vakvolwassenheid uit zich in dat zij interventiemethodieken op waarde weet te schatten, de achterliggende gedachten begrijpt en ad hoc datgene weet toe te passen, wat de situatie vraagt.

Sara doet het anders. Zij is opgeleid als bestuurskundige, houdt van verbinden en nieuwe dingen ontdekken. Maar nét even anders. De onderliggende drijfveer is haar gevoeligheid voor het mechanisme In- & Uitsluiting tussen mensen en tussen groepen. Ze ziet scherp wat er nog niet gezegd is en geeft daar op een lichte en toegankelijke manier woorden aan. Sara laat mensen actief meedoen in plaats van passief kennis consumeren. Als beelddenker boort ze de verbeeldingskracht aan bij anderen en is ze een natuurlijke verhalenverteller. Verschillende ministeries en gemeenten maakten kennis met haar aanpak via optredens, samenwerkingstrajecten, verrassende workshops en patroon doorbrekende sessies. Uiteraard na een zorgvuldige voorbereiding met maar één doel: een betekenisvolle bijeenkomst voor alle betrokkenen.

Meer weten? www.bureautwist.nl


De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid