Het ambtelijke opdrachtgeverschap tijdens projectrealisatie

Maak kennis met obstakels en best practices voor opdrachtgevers tijdens projectrealisatie

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Iedereen met interesse in het ambtelijke opdrachtgeverschap binnen de overheid
Spreker(s)  :  Lennart Janse
Wanneer  :  Vrijdag 27 augustus 2021
Hoe Laat  :  09:30-11:30 uur
Waar  :  We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina.
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Overheden besteden steeds meer aandacht aan de invulling en vormgeving van het ambtelijke opdrachtgeverschap in hun organisatie. Vanuit de wetenschap is de rol van de opdrachtgever, ten opzichte van projectorganisaties, onderbelicht. Wel blijkt uit de literatuur dat publieke projectorganisaties verantwoordelijk voor de realisatie van infrastructurele projecten, vaak problemen ervaren in de interactie met de opdrachtgevende moederorganisatie.

Lennart Janse heeft in zijn afstudeeronderzoek, in opdracht van AT Osborne en de Leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap aan de TU Delft, aandacht besteed aan de invulling van het ambtelijke opdrachtgeverschap binnen overheidsorganisaties tijdens de realisatiefase van infrastructuurprojecten. Hiervoor heeft hij gesproken met verschillende ambtelijke opdrachtgevers binnen zowel lagere overheden zoals gemeentes, provincies en waterschappen, alsmede Rijkswaterstaat en ProRail.  

Tijdens deze bijeenkomst zal Lennart zijn belangrijkste onderzoeksbevindingen presenteren. Hierbij ligt de focus op de rolinvulling van ambtelijke opdrachtgevers, en geïdentificeerde obstakels en best practices gerelateerd aan het opdrachtgeverschap tijdens projectrealisatie. Tevens zal er ruimte zijn om de discussiepunten van zijn onderzoek met elkaar te bespreken.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar de bijeenkomst! 

Lennart Janse is recentelijk afgestudeerd aan de TU Delft van de masteropleiding Construction Management & Engineering. Binnenkort gaat hij starten als junior adviseur Infrastructuur, Mobiliteit en Gebiedsontwikkeling bij AT Osborne.
De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid