Voluit in je kracht, de meeste impact

Verbinden met jezelf en met elkaar, in de hectiek van alledag

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Alle professionals, leiders en veranderaars die met gemak en plezier het beste uit zichzelf en elkaar willen halen.
Spreker(s)  :  Dimphy Peters en Diana van Donselaar van Business Balance Bootcamp
Wanneer  :  Dinsdag 20 april 2021
Hoe Laat  :  19:30-21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor vind je na aanmelding op de bijeenkomstpagina.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Als projectmanager is het belang van verbinding aan de orde van de dag. Dat was het voor Covid-19 en dat is het nu nog steeds. Immers, de kwaliteit van persoonlijk contact is in grote mate succesbepalend in menig project.

Voluit vanuit kracht werken vraagt verbinding met jezelf. Werken vanuit de wijsheid van je hoofd, je hart en je buik, geeft je veerkracht, levenskracht en verwonderingskracht. Op die manier weet je je eigen kwaliteiten volop te manifesteren, alsook je te verbinden met je omgeving. Op die manier maak je de meeste impact. Dan maak je verschil daar waar het er het meest toe doet.

In de praktijk van fysiek, op kantoor met elkaar samen werken blijkt het al vaak lastig genoeg om verbinding met jezelf en elkaar hoog op ieders agenda te houden. De waan van de dag nodigt ons allen uit van het een naar het ander te rennen, zonder stil te staan. Stil te staan om te voelen. Voelen wat er voor jou en anderen echt toe doet en welke keuze daar het beste bij past. De context van online werken maakt het alleen maar uitdagender. Het goede nieuws is: het kan wel!

Online meeten in verbinding kan door bewust aandacht te besteden aan de verbinding met je lijf. Een paar keer bewust ademhalen tot in je kruin en je tenen, wandelend een voortgangsgesprek voeren of een paar fysieke oefeningen aan het begin van een meeting geven een andere dimensie aan je overleg. Het geeft letterlijk meer lucht en meer bewegingsruimte. En het draagt bij aan de verbinding in het team. En daarmee dus aan de energie en bevlogenheid in het team. En dat draagt bij aan de kwaliteit van het resultaat. Het vraagt wat lef om het te doen, maar het resultaat is ernaar! Durf jij het aan?

Tijdens deze workshop maak je kennis met een aantal technieken om gedurende je werk in allerlei vormen stil te staan. . We laten je een aantal werkvormen en interventies ervaren, die je direct kunt toepassen in je eigen werk. Met die technieken leer je, in de hectiek van alle dag, steeds weer te verbinden met jezelf en met elkaar.


Over Dimphy Peters: Het boeit Dimphy als organisatiekundige te zien hoe organisaties wel of niet succesvol functioneren. De mate waarin mensen bereid zijn hun eigen aandeel te zien en de mate waarin zij het aandurven daarin andere keuzes maken, om andere resultaten te bereiken, fascineert haar enorm. Ze helpt directies en management teams te zien hoe het bij hen werkt, individueel en in hun interactie met elkaar, en de keuzeruimte die daarin mogelijk is.Het blijft haar uitdagen het steeds weer op het scherpst van de snede te spelen: uitdagend en confronterend, maar veilig en rustig genoeg om steeds weer een stapje in de gewenste richting te zetten, naar nog beter doen.  Dimphy heeft haar ervaring opgedaan in de praktijk, in diverse management- en directieteams, maar ook als facilitator van veranderingen. 
Over Diana van Donselaar: Sinds 1998 coacht en traint Diana teams en individuen binnen diverse organisaties in hun groei en ontwikkeling. Hiermee verenigt ze passie, hobby en werk. Ze houdt ervan om mensen en teams te helpen hun beste versie te leven. Vooral als de druk om te presteren en te veranderen toeneemt en valkuilen op de loer liggen. Hiertoe benut ze graag de volgende kwaliteiten: energiek, doeltreffend, verfrissend en verbindend. Diana heeft zich vanaf 1998 verdiept in diverse vormen van Martial Arts, Pilates, Yoga, Taoïsme en Meditatie. En vooral in het belang van ademhaling, stilte en ontspanning als basis voor moeiteloos bewegen en presteren. Gecombineerd met inzichten uit Westerse ontwikkelmodellen brengt dit een eigentijdse visie op leiderschap en teamperformance binnen organisaties. De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid