[IPMA Masterclass ICB] Kom voor je project tot in de kern van de strategie

Spijker je kennis over de ICB4 kerncompetentie over Strategie bij.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke projectprofessional
Spreker(s)  :  Jullie onder begeleiding van Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 24 maart 2021
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur met een optionele napraat tot 22:00 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :  De masterclass maakt deel uit van de reeks over de Individual Competence Baseline (ICB), maar laat je dat niet weerhouden om deze bijeenkomst afzonderlijk te volgen.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €50,= (excl. btw). Lees hier alles over IPMA Lid worden.
Ben je nog geen IPMA lid, maar zou je eerst van deze masterclass willen proeven?  Laat het weten, dan nemen we contact op.


Als Projectprofessional sta je voor de opgave om je kennis van de  Internationale Competence Baseline (ICB) uit te breiden en te voorzien van instrumenten die het verschil kunnen maken. Maar wat is dan die kennis en het instrumentarium?

In deze bijeenkomst staan we stil bij de ICB kerncompetentie C1 Strategie. We focussen daarbij op de kunst om te komen tot een missie en visie van organisaties. We gebruiken onder meer de strategiemap en de gouden cirkel van Sinek. We staan dan even kort*) stil bij het bedrijfsmodel canvas om door te steken naar het waardepropositiecanvas om te eindigen met de programme breakdown structure.

De manier waarop we het doen is dat we met jullie expertise een casus oppakken, waarin we jullie uitdagen om jullie aanpak te delen. Waar zinvol en noodzakelijk staan we stil bij de theorie, maar we leggen de nadruk op het instrumentarium.

Bert van der Hooft MCM Bert van der Hooft MCM is verandermanager en voormalig project- en programmamanager. Hij begeleidt projectprofessionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.

De ICB (Individual Competence Baseline) bevat 28 competentiegebieden verdeeld over drie competentiegebieden: contextuele competenties, gedragsmatige competenties en vaktechnische competenties.We behandelen elke maand (behalve de zomermaanden) één of meerdere aspecten uit een competentie. Deze keer staan we stil bij de kerncompetentie C1 Strategie.

Ben je zelf een master? Neem dan contact op om als spreker of begeleider een competentiegebied naar je keuze in te kleuren.


*)Zie ook de IPMA Mastercourse Business Case Management om de innovatie- en business case management competentie uit dit veld bij te spijkeren.