Workshop: De verborgen agile talenten
Hoe leg je een agile fundament als iedereen thuis werkt

Zo boor je verborgen agile talenten in een team aan!

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke projectprofessional.
Spreker(s)  :  John Hermarij
Wanneer  :  Woensdag 20 januari 2021.
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur.
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link tref je na aanmelding tijdig aan in de bijeenkomstpagina.
Opmerkingen  :  Maakt deel uit van een reeks naar IPMA’s verborgen schatten in de Agile Leiderschapsgids.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Deze workshop is het begin van een ontdekkingsreis naar IPMA’s verborgen schatten in de Agile Leiderschapsgids en tegelijkertijd een kennismaking met de kracht van virtuele bijeenkomsten. Het thema van deze keer is: Hoe je verborgen agile talenten in een team kunt aanboren.

Dat een agile werkwijze altijd succesvol is, is allang niet meer vanzelfsprekend. Methoden en raamwerken zijn er in overvloed. Maar wat ontbreekt, is een stevig fundament van mindset en gedrag. De Agile Leiderschapsgids van IPMA vervult die noodzakelijke behoefte.

Het vele thuiswerken heeft de roep om zelfsturing sterker gemaakt. Hoe leg je zo’n fundament als je elkaar niet meer op het kantoor ontmoet. Dit schreeuwt om vernieuwende werkvormen die de virtuele wereld juist als uitgangspunt nemen in plaats van deze als een beperking te zien.

Innovatie ontstaat wanneer je twee bestaande ideeën met elkaar verbindt zodat iets nieuws ontstaat. Dat is precies wat je in deze negentig, zeer interactieve, minuten gaat ervaren.

  • Idee 1: De Agile Leiderschapsgids van IPMA.
  • Idee 2: Werkvormen voor de virtuele klas.

De leiderschapsgids is een schatkamer aan inzichten en richtlijnen om de wendbaarheid van een organisatie te beïnvloeden. Je gaat in groepsverband werken met een van die richtlijnen. Door in de groep aanwezige talenten en inzichten te onderzoeken ga je, zonder sturing van bovenaf, ontdekken hoe je in korte tijd de basis legt voor een passende agile cultuur. Dat proces wordt begeleid door een kundige online facilitator.

En dan te bedenken dat dit slechts een fractie van de hele gids betreft. Daarom is deze workshop de eerste van een serie over de verborgen schatten in de gids.

Je reisleider is John Hermarij. Hij is een ervaren trainer en facilitator met zo’n veertig jaar ervaring in projecten. Als project- en interimmanager, hoofd van een projectmanagementafdeling en de laatste twintig jaar als hoofdtrainer bij Dhirata

Faciliteren doet hij al zijn hele professionele carrière. Hij verstaat de kunst om mensen kennis met elkaar te laten delen om zo tot nieuwe inzichten te komen. Hij daagt je uit tot verdieping en verbreding. In het noodgedwongen thuiswerken ziet hij eerder een kans dan een belemmering. Op die manier heeft hij een verfrissende en enerverende werkwijze ontwikkeld.

Ook is hij de auteur van drie projectmanagementboeken en heeft op veel seminars en congressen gesproken. Daarnaast is hij de hoofdredacteur van de IPMA ‘Reference guide ICB4 in an Agile World’. Deze gids neemt mindset en gedrag als vertrekpunt voor agile werken. Onder zijn inspirerende leiding heeft een internationaal team van experts deze gids ontwikkeld. Als geen ander weet hij waar de verborgen schatten liggen.