[IPMA Masterclass VeranderLemniscaat] Leer de veranderstrategie te benoemen

Leer het instrument kennen om de veranderstrategie in jouw project te benoemen.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke projectprofessional die de keuze voor een veranderstrategie wil leren toepassen.
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 13 Januari 2020
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur (met een optionele napraat tot 22:00 uur).
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen  :  De masterclass maakt deel uit van een reeks, maar laat je dat niet weerhouden om deze afzonderlijk te volgen.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €50,= Lees hier alles over IPMA Lid worden.


VeranderstrategieAls veranderaar sta je voor de taak om niet alleen het verandersysteem in kaart te brengen en de interventies in te plannen, maar ook om de veranderstrategie te bepalen. Het is niet voldoende om te plannen: je moet een veranderstrategie herkennen of definiëren: met welke smaak en toon wil je de verandering uitvoeren?  

Maar hoe pak je dat nu aan en waar moet je aan denken? Dat bepaalt immers de veranderkracht van jouw verandertraject.

In deze masterclass leer je het instrument kennen voor het expliciet kiezen van de veranderstrategie. Daarmee kan je de veranderstrategie niet alleen herkennen, maar ook benoemen. Dan kan je een dialoog beginnen die helpt om de veranderkracht van jouw project te vergroten. Om dat ook aan te laten sluiten bij de organisatie, kijken we in het voorprogramma ook hoe organisaties hun strategie vormen.

Bert van der Hooft MCM Bert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.


VeranderVeldTien keer per jaar behandelen we in de IPMA Masterclass-Reeks een Change Topic uit één VeranderVeld van het VeranderLemniscaat;   onze kennisbank over veranderen. Deze keer raken we het VeranderVeld "Bepaal de Verandertoon ". 

Defining the Change ApproachDeze masterclass behandelt in dit veranderveld één of meerdere inzichten en/of instrumenten van het Change Topic
" Defining the Change Approach".