[IPMA Masterclass] VeranderLemniscaat - Closing the Change Gap

Leer instrumenten kennen om de veranderkloof (as is-to be) onderbouwd te kunnen overbruggen.


Voor Wie  :  Elke projectprofessional die onderbouwd een veranderkloof wil overbruggen
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 25 November 2020 
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Opmerkingen : Onderdeel van de masterclass reeks rondom het VeranderLemniscaat. Je kan deze bijeenkomst los volgen
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom . De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €50,= Lees hier alles over IPMA Lid worden.

 

MELD JE AAN


IPMA MasterclassClosing the Change GapAls professional sta je voor de taak om de beoogde verandering te helpen realiseren: het overbruggen van de veranderkloof tussen het nu, het worden en het toekomstige zijn. Dit met het veranderdoel (de bedoeling) in het vizier en met aandacht voor:

  • de consistentie van de interventies
  • de haalbaarheid van de verandering
  • een onderbouwing die hout snijdt. 

En....

  • Niet met alleen de harde factoren, maar ook de zachte factoren.
  • Niet met lukrake interventies, maar met interventies die werken!
Maar hoe doe je dat dan?

In deze masterclass kijken we naar het consistent en onderbouwd overbruggen van de veranderkloof om de veranderbedoeling te helpen realiseren. Dit doen we aan de hand van een tweetal instrumenten: het VeranderRedeneerSchema en de VeranderVis . Deze leer je kennen in deze interactieve masterclass.  Als extra kan je nadien een casus uitwerken om je vaardigheid te oefenen. Bovendien kan je als IPMA lid deze instrumenten later delen met je eigen veranderteam.

Bert van der Hooft Bert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.


Elke maand (behalve juli en augustus) kijken we op een woensdag naar een veranderveld uit het Veranderlemniscaat. De masterclasses in deze reeks kunnen afzonderlijk gevolgd worden, maar alle sessies bezoeken is beter. In zes maanden doorloop je daarmee de zes verandervelden en leer je minimaal evenzovele veranderinstrumenten kennen. Bovendien leer je onze kennisbank voor veranderen kennen en hanteren. 

Deze keer adresseren we het veranderveld "ontwikkel de veranderoplossing met het Change Topic " Closing the Change Gap ".