Versterk de dialoog en versnel verandering | DO 12 Nov om 20:00 uur

Leer werken met verhalen uit de onderstroom van je organisatie

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Veranderaars en leidinggevenden die hebben ervaren dat je anderen nodig hebt om echte beweging te creëren, maar zich afvragen: hoe ………….
Spreker(s)  :  Annet Scheringa (TheStoryConnection.nl) en Simone Beemster (Successtories.nl)
Wanneer  :  Donderdag 12 November 2020
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen Dit is een interactieve sessie, waarin we ook samen aan de slag gaan; we hebben het youtube kanaal daarom niet aan staan. Maximaal aantal deelnemers: 16! 
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Iedereen die als veranderaar of leider bij verandering betrokken is, weet: alléén lukt het niet, we moeten het sámen doen. Het zijn uiteindelijk medewerkers die de slag moeten maken. Maar hoe vaak denk je niet: ‘Samen? Waar is iedereen dan Waarom zie ik niets gebeuren?’ Maar al te gemakkelijk concluderen we dan: Weerstand! Maar is dat het wel? Of speelt er eigenlijk iets heel anders? Tijdens deze interactieve sessie leer je met voorbeelden, filmpjes, theorie en oefeningen hoe je, door anders te luisteren en andere gesprekken te voeren, feilloos zicht krijgt op wat er écht wordt ervaren, gedacht en gevoeld – in de onderstroom van je organisatie. Zodat je de dialoog kunt versterken en je organisatie in beweging krijgt. Samen!

In iedere organisatie zijn er twee informatiestromen: de bovenstroom – al het rationele, de cijfers, KPI’s, beleidsdocumenten, protocollen, etc. – en de onderstroom – al het irrationele, de ervaringen, belevingen, gevoelens, etc. Veel organisaties laten zich vooral leiden door de bovenstroom. Die is tenminste meetbaar. De onderstroom wordt afgedaan als: glibberig en griezelig, want niet te managen.

Annet Scheringa en Simone Beemster, auteurs van Storylistening – organiseer de onderstroom en krijg medewerkers mee, laten je zien dat wie de onderstroom negeert, onherroepelijk vastloopt. Het verklaart mede het enorm hoge percentage veranderingen dat verzandt of vastloopt. Aandacht voor de onderstroom vraagt een heel andere manier van luisteren en het gesprek voeren. In deze interactieve bijeenkomst laten we het niet bij mooie theorie, je gaat ook zelf ervaren hoe het werkt:

  • Hoe jouw verhalen bijvoorbeeld raken aan de missie van jouw organisatie – of helemaal niet.
  • Hoe jij de onderstroom wel eens hebt genegeerd of er juist mooi gebruikt van hebt kunnen maken!
  • En hoe zulke verhalen jou kunnen helpen in een dialoog die verandering versnelt.

Annet Scheringa (links) en Simone Beemster (rechts) zijn expert Business storytelling. Annet werkt meer dan 20 jaar als zelfstandig veranderaar en trainer. Simone is zelfstandig adviseur interne communicatie en trainer. 

Wat hen drijft is de kracht van persoonlijke en authentieke verhalen: de zogenaamde microstories die ieder mens in z’n hoofd ontwikkelt om grip te krijgen op een ingewikkelde wereld en die zin- en betekenis geven aan wat er gebeurt en hen overkomt. Wie durft te luisteren naar deze verhalen, krijgt zicht op de ziel en zaligheid van een organisatie – daar geloven zij in en dat zien ze iedere dag opnieuw gebeuren in de organisaties waar zij werken. Voor ie inzicht krijgt in de ziel en zaligheid van een organisatie is veranderen en mensen ‘mee’ krijgen, echt een stuk gemakkelijker én leuker!