[Masterclass VeranderLemniscaat] Op zoek naar de oorzaak met causale diagrammen

Leer een key instrument uit het VeranderLemniscaat kennen


Voor Wie  :  Elke projectprofessional die gestructureerd naar oorzaken op zoek wil gaan
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 14 oktober 
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Opmerkingen : Neem een kijkje in het VeranderLemniscaat
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €50,= Lees hier alles over IPMA Lid worden.
   

MELD JE AANVeranderveldElke tweede woensdag van de maand (behalve juli en augustus) kijken we naar een veranderveld uit het Veranderlemniscaat. Deze maand pakken we het veranderveld "Definieer het verandervraagstuk".  In zes maanden doorloop je daarmee de zes verandervelden en leer je minimaal evenzovele veranderinstrumenten kennen.

Analysing Change IssuesAls veranderaar start je met het in kaart brengen van het verandervraagstuk. Dat betekent dat je op onderzoek uit gaat en werkt aan vragen zoals de vraag wat het probleem is en wat haar oorzaken zijn. Een essentieel onderdeel voor de veranderdiagnose. Wellicht kom je aardig uit de voeten voor duidelijke vraagstukken met een rechttoe rechtaan instrument zoals een fishbone diagram. Maar hoe kom je uit de verf als het vraagstuk meervoudig en complex is In deze masterclass delen we het instrument van causale diagrammen. In een interactieve sessie leer je om te gaan met dit instrument uit onze kennisbank

Bert van der HooftBert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.