Boekbespreking: Storylistening

Leer de veranderkracht kennen van storylistening

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke veranderaar en projectprofessional
Spreker(s)  : 
Alle deelnemers. De bijeenkomst wordt begeleid door Bert van der Hooft. We zoeken nog een tweede begeleider.
Wanneer  :  Donderdag 24 september 2020  | Let op nieuwe datum: een eerdere aankondiging noemde 23 september
Hoe Laat  :  20:00-21:00 uur met de kans op een enthousiaste napraat.
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start
Opmerkingen  :  Het boek lezen kan, maar hoeft niet. We zorgen voor een prikkelende selectie van stellingen.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Als professional sta je voor de taak hoe mensen mee te krijgen. Verleiden, verontrustende cijfers presenteren, visies en veranderplannen rondmailen: het werkt niet. 

In het boek "storylistening" delen Annet Scheringa en Simone Beemster acht verhalen van Nederlandse organisaties, die illustreren hoe zij succesvol een nieuwe visie realiseerden, de buitenwereld binnenhaalden, cultuurkenmerken veranderden of anders gingen werken dankzij onderstroomverhalen. 

In deze interactieve boekbespreking delen we datgene wat ons raakt in het boek en gaan we de dialoog aan over de werkende principes en de interventies die Annet en Simone noemen. Online kan je jezelf al inlezen in relevant materiaal uit onze kennisbank (het VeranderLemniscaat), met name over storytelling.

Je kan het boek lezen, maar dat hoeft niet. Wij zorgen voor een prikkelende selectie van stellingen uit het boek. Verder delen we in de bijeenkomst een concept samenvatting, die na de bijeenkomst verder uitgewerkt en gedeeld wordt.

Bert van der HooftBert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.