Hoe begroot en bestuur je een agile project? | DI 12 APR om 13:00u

Hoe je de meeste waarde uit je begroting haalt!

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Projectmanagers, Programma managers Portfoliomanagers, Bidmanagers en iedereen die begrotingen maakt voor projecten die langer dan een paar maanden duren.
Spreker(s)  :  Harold van Heeringen en Frank Vogelezang van IDC Metri
Wanneer  :  Dinsdag 12 april 2022
Hoe Laat  :  13:00-14:00u
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina.
Opmerkingen  :   -
Eigen Bijdrage  :  Gratis

In de waterval tijd werden projecten begroot door uit te gaan van een bepaald te leveren scope (functionaliteit) en stond men voor de lastige taak om de kosten en doorlooptijd van dit soort projecten te begroten en vervolgens het project te besturen. Dat bleek vaak lastig, met vele mislukte projecten als gevolg

In de hedendaagse agile wereld zijn de gebudgetteerde kosten redelijk voorspelbaar, maar is het lastig om aan te geven welk deel van de gewenste functionaliteit gereed is op het moment dat het budget (en/of het kalenderjaar) op is. ‘Embrace change over following a Plan’ is immers onderdeel van de filosofie, en daarom kan er van alles veranderen gedurende het jaar.
Maar vaak moet er toch een minimale hoeveelheid functionaliteit worden gerealiseerd binnen het afgegeven budget en doorlooptijd. 

Begroten en besturen van agile projecten zijn vaak net zo belangrijk als in de waterval tijd en projecten kunnen net zo fout gaan. Maar hoe begroot je nu hoeveel functionaliteit er voor het beschikbare budget geleverd kan worden en hoe bestuur je het project nu op een manier dat changes weliswaar mogelijk zijn, maar de minimaal te leveren functionaliteit ook gewaarborgd blijft?
Deze vraagstukken worden in deze sessie behandeld.

Harold van Heeringen zijn passie is het meten, begroten en benchmarken van applicatieontwikkeling en beheer teams. Hij is is Principal Consultant bij IDC Metri& en bestuurslid bij Nesma en de International Software Benchmarking Standards Group (ISBSG). Harold heeft meer dan 20 jaar ervaring met het meten en begroten van softwareprojecten, en het meten van de performance en kwaliteit van (agile) teams.

Frank Vogelezang deelt de passie voor het meten, begroten en benchmarken en werkt ook bij IDC Metri.De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid