Scrum? Meet Mum! | DI 18 JAN 2022 om 20:00u
Wegens succes herhaald

Leer in deze workshop Mutual Understanding that Matters kennen: de basis om agile principes en frameworks toe te passen.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die gaat voor de beste agile samenwerking
Spreker(s)  :  Dr. ir. Lieke Sluis-Hoogerwerf en Drs Aafke van Sprundel 
Wanneer  :  Dinsdag 18 januari 2022 om 20:00u
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Zoek je als projectleider of programma-manager je weg in de wereld van Agile? Of heb je Scrum ingevoerd en roepen de ervaringen daarmee het vele vragen op?

Misschien denk je nu: eerst expert worden, of een agile coach inhuren, en dan zal ik wel leren hoe ik van de agile samenwerking een succes maak. De resultaten komen vanzelf zodra ik mijn mensen kan uitleggen wat de bedoeling is en hen kan helpen om de nieuwe werkwijze onder de knie te krijgen.

Maar is dat wel zo?

Onze stelling: geen Scrum zonder MUM.
MUM staat voor Mutual Understanding that Matters. In gewoon Nederlands: de werkbare overeenstemming die je nodig hebt als je lerend en flexibel samenwerkt en gaat voor het beste resultaat.

MUM is het ‘van elkaar weten hoe we hier willen samenwerken’. Het is de basis voor elke samenwerking. Ook als je er voor gekozen hebt om agile principes en frameworks toe te passen. Maar...h
oe bouw je MUM op? En waarom zou je daar extra aandacht aan moeten besteden?

Om met het laatste te beginnen: je hebt extra aandacht voor MUM nodig als je ervaart dat (jouw) mensen vaker niet dan wel echte overeenstemming hebben over ‘hoe we hier willen samenwerken’. Als je merkt dat trainingen en coaching daar makkelijk aan voorbij gaan. Als je merkt dat een escape room of een nature walk wel saamhorigheid geeft, maar er weinig fundamenteel verandert aan hoe er dagelijks gewerkt wordt. En als je de samenwerking en de resultaten toch echt stevig wilt verbeteren.

Wij ervaren dagelijks dat investeren in MUM snel rendeert en dat dit niet moeilijk hoeft te te zijn. MUM kan je namelijk met elkaar systematisch opbouwen, met een speciale vorm van retrospectieve teaming die een stevig tandje dieper gaat. Rond precies die zaken waar makkelijk gaten vallen in de samenwerking. 

Wat houdt dat praktisch in? In deze workshop ga je zelf op zoek naar MUM met hulp van één van de online tools die we hiervoor in de praktijk gebruiken. Doe je mee? 

Dr. ir. Lieke Sluis-Hoogerwerf: "Wat mij drijft is organisaties menswaardiger maken, zodat ze duurzaam waardevoller zijn voor alle betrokkenen. Met veel plezier was en ben ik adviseur, programma-manager en actie-onderzoeker bij complexe transformaties in de industrie, financiële sector, ICT-dienstverlening, veehouderij, zorgsector en bij (gemeentelijke) overheden. Versterking van zelforganisatie, netwerkorganiseren en innovatievermogen zijn  kernthema’s in mijn loopbaan. Ik heb geleerd dat de omslag naar een wendbare waardegedreven organisatie dieper gaat dan op het eerste gezicht lijkt. Wat vaak mist is een krachtige onderlinge verstandhouding over ‘hoe we hier willen werken'. Er is te weinig ‘Mutual Understanding that Matters’. Om dat probleem op te lossen heb ik een wetenschappelijk onderbouwd online teaming programma ontwikkeld. Mijn bedrijf BC4U Teaming zet deze oplossing in voor team-, leiderschap- en organisatie-ontwikkeling en bij samenwerkingsvragen in innovatieve projecten en programma’s."
Drs Aafke van Sprundel: “Wat mij drijft is de mens in relatie tot zichzelf en tot elkaar: wie ben je als mens op de werkvloer? Hoe kan je samen sturing geven aan een gewenste toekomst in een toenemende complexe en samenhangende wereld?  Ik creëer ruimte voor reflectie, gesprek en waardecreatie zowel binnen organisaties als in relatie tot externe stakeholders.” Drs. Aafke van Sprundel is antropologe, organisatieadviseur en teaming coach. Ze heeft Awareness Initiatives opgericht om organisaties, teams en individuen te inspireren en te begeleiden om waar te maken wat ze in de wereld nastreven. Aafke brengt creativiteit in en jarenlange ervaring in verschillende disciplines, werkvelden en branches. Aafke is getraind aan de VU (Culturele Antropologie), UvA (Communicatiewetenschappen), School voor Journalistiek Utrecht, Psychosynthese Studies, Deep Democracy Level 4, Schumacher College in Engeland (Systems Thinking). Met 15+ jaar ervaring en kennis biedt ze helderheid en inzicht bij complexe vraagstukken.

De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid