Goed opdrachtgeverschap met ISO 15288
als basis voor hoogcomplexe projecten
 
VR 29 APR 2022 om 09:30u

Maak kennis met het acquisitie- en leveringsproces
Een bijeenkomst van de Interessegroep Goed Opdrachtgeverschap

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Opdrachtgevers en projectmanagers met interesse voor systematisch werken
Spreker(s)  :  Herman Walta
Wanneer  :  Vrijdag 29 april 2022
Hoe Laat  :  09:30-11:30 uur (opening zaal 09:00)
Waar  :  Hybride: Online (met Zoom) en fysiek bij IPMA NL in Nieuwegein.
Opmerkingen  :  Wil je de bijeenkomst fysiek bijwonen? Dan kan je na aanmelding je keuze kenbaar maken.
Wil je online? Dan tref je na aanmelding de zoom-link aan.
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Als opdrachtgever wil je graag wegblijven van de technische complexiteit van projecten. Je hebt al genoeg aan je hoofd met iedereen die zich in het krachtenveld rond je projecten begeeft en de onderlinge afstemming van je opdrachten. Toch loont het de moeite om je eens te verdiepen in systems engineering: een methode om heel gedisciplineerd hoogcomplexe systemen op te bouwen.

Beweegbare Brug

Bij de aanleg van een beweegbare brug over een breed vaarwater bijvoorbeeld leveren veel organisaties een bijdrage, vanuit een zeer grote verscheidenheid aan specialismen, in hun eigen vaktermen. Gedurende de ontwerpfasen en in de uitvoering veranderen uitgangspunten, details en belanghebbenden regelmatig.

Systems engineering is vastgelegd in ISO 15288 en helpt enorm bij het vastleggen van alle wijzigingen, vertaalslagen en pragmatische oplossingen in zo’n complex project. 

In deze bijeenkomst van de interessegroep goed opdrachtgeverschap geeft Herman Walta ons een toelichting op twee processen uit deze ISO-norm die voor de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemers extra belangrijk zijn: het acquisitie- en het leveringsproces. 

De presentatie bestaat uit drie delen:

1. De ISO norm 15288 in context;

2. De toelichting op de processen acquisitie en levering;

3. De plaats van contracten in projecten.


Herman Walta heeft als projectmanager en adviseur in de bouw zijn sporen verdiend.  Hij is al geruime tijd actief deelnemer aan de interessegroep en heeft onder meer het toneelspel “Het bochtenwerk van een opdrachtgever ” geschreven, dat verschillende malen bij IPMA en andere organisaties is opgevoerd.De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid