Top down meets bottom up | WO 24 NOV 2021 om 13:00u

Verbind het hier en nu met de meerjarige strategie

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Voor elke professional die geïnteresseerd is in portfoliomanagement
Spreker(s)  :  Maarten Michels en John Langelaar, beide van Ruysdael
Wanneer  :  Woensdag 24 november 2021
Hoe Laat  :  13:00-14:00 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Microsoft Teams.
De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :  Dit een inhaalsessie van ons SPO-Symposium 2021 Agile Governance: a hell of a job?
Eigen Bijdrage  :  Gratis en voor eenieder toegankelijk


Hoe breng je de realiteit van het hier en nu in lijn met de strategische doelen op de lange termijn?
Vooral als de strategische doelen in algemene bewoordingen zijn beschreven. 

Op basis van onderzoek en ervaringen krijg je in deze sessie praktische handvatten om deze kloof te overbruggen.
Effectsturing is een sleutel om de verbinding tussen strategie en uitvoering te concretiseren.
Daarbij wordt ook duidelijk welke rol jij samen met het senior management daarin hebt.Maarten Michels: Portfoliomanagement heeft altijd al mijn belangstelling gehad vanwege het omgaan met complexe vaak tegenstrijdige belangen, het uiteindelijke doel van strategie realisatie en bijbehorende complexiteit van het inbedden van portfoliomanagement in een bestaande organisatie. 

Ervaring met portfoliomanagement heb ik sinds 2003. Vanuit Ruysdael o.a. met het opzetten van een methode voor Multi Project Management (een voorloper van MoP), het ontwikkelen van een game, het uitvoeren van een onderzoek naar portfoliomanagement in Nederland en diverse klantworkshops.

John Langelaar:  Medeoprichter van Ruysdael en expert op het gebied van portfoliomanagement en complexe (ICT-)projecten. Als interim manager/directeur ben ik verantwoordelijk geweest voor het realiseren van grote projectportfolio’s binnen de overheid, financiële sector en nutsbedrijven en heb daardoor tientallen jaren ervaring in het definiëren en uitvoeren van projectportfolio’s. 

Als medeontwikkelaar van de portfoliomanagement benchmark heb ik deze ervaring vertaald in een hulpmiddel om portfolioprocessen binnen organisaties verder te ontwikkelen. De afgelopen 5 jaar is de benchmark bij enkele tientallen organisaties toegepast hetgeen resulteerde in een eenduidig en gedragen beeld van het portfoliomanagement proces binnen deze organisatie. Op basis van de benchmark en aanvullende activiteiten geef ik adviezen gegeven op welke wijze portfoliomanagement verder ontwikkeld kan worden.