Projectmanager opgepast…! Een outsourcings-implementatie project…
 | DO 4 NOV naar keuze om 12:00u of 20:00u

Krijg inzicht in de handvatten voor een succesvol outsourcingsproject.
Wegens succes herhaald

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Projectmanagers en delivery managers in IT-outsourcing implementatieprojecten.
Spreker(s)  :  Marcel van Kooten en Prof. Leon Oerlemans.
Wanneer  :  Donderdag 4 november 2021.
Hoe Laat  :  Naar keuze van 12:00-13:00u of 20:00-21:00  (met een optionele korte napraat). Na aanmelding deel je je keuze.
Waar Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina.
Opmerkingen  :  Ter voorbereiding krijg je tijdig een casus met simulatieoefening, die je 15 minuten kost. Heb je geen tijd om mee te doen met deze bijeenkomst? Dan kan je ook alleen mee doen met het onderzoek. Meld je dan hier aan.
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Outsourcingsprojecten vragen het uiterste van project- en deliverymanagers van leveranciers. Ze hebben de taak om het contract tussen klant en leverancier uit te voeren. Ze acteren daarbij als een informatie-hub tussen de eigenaren van het contract zowel voor hun eigen organisatie, die van de leverancier, als voor die van de klant. Doorgaans hebben ze immers ook de plicht de klant te informeren over status en problemen.

Vaak gaat het goed, maar niet zelden ook sneuvelt de projectmanager en zien we projecten
waarin jij als projectmanager het middelpunt wordt van conflicten ; ook als uiteindelijk de champagne kan worden ontkurkt.

In deze bijeenkomst wordt een stilgestaan bij de succesfactoren van outsourcingsprojecten vanuit het perspectief en de positie van jou als projectmanager. Dit als spin-off van een onderzoek van de Universiteit van Tilburg over de 
positie van de projectmanager in implementatieprojecten voor outsourcingscontracten. We werken met   een casus en bijbehorende anonieme simulatie oefening, die je kort van tevoren toegestuurd wordt (geschatte voorbereidingstijd: 15 minuten). Daarmee voedt je ook onderzoek bij de Tilburg University. In de bijeenkomst bespreken we de casus nader. De bijeenkomst sluit af met een uitleiding over de rol van het contract als instrument voor de projectmanager.

Marcel van Kooten zijn passie is het vergroten van het succes van projectmanagers in outsourcingstrajecten. Die passie benut hij in zijn promotie-onderzoek bij de Tilburg University. Daarnaast heeft hij een brede en lange ervaring in ons vakgebied, zowel als projectmanager, management consultant en als lijnmanager. Hij zal ons op de hoogte houden van de resultaten van zijn onderzoek.
Prof. Leon Oerlemans is professor van organization studies van de Tilburg University. Hij is de promotor van Marcel.

De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid