SPO Symposium 5-8 oktober 2021: Agile Governance: A Hell of a Job?

Tientallen bijeenkomsten rondom 4 vraagstukken: 
Opdrachtgeverschap, Sturen vanuit de bedoeling, Strategische keuzes maken en Projectmatig werken in een agile wereld.


WO 6 OKT 15:30-16:30u | Kun je dode paarden tot leven wekken?


Iedere veranderaar krijgt vroeg of laat te maken met weerstand en met mensen die moeilijk mee te krijgen zijn in het project waar je mee bezig bent. Daar kan je qua energie echt op leeg lopen. Hoe je ook probeert het in de juiste richting te sturen en de mensen aan wil sturen op gedrag, het lijkt maar niet te willen doordringen bij die ‘lastige’ mensen. Inzicht in jezelf en de ander is van cruciaal belang. Wat gebeurt er in zo’n geval bij jou en wat gebeurt er in die ander? Waarom vindt je elkaar niet?

Wat gebeurt er als dit het geval is in de relatie met je opdrachtgever? Waarschijnlijk ben je er al lang achter dat je iemand niet kan veranderen.
Wat dan wel te doen? Hoe kan je inspelen op de behoeftes van jezelf en die van de ander? Je kan mensen altijd meekrijgen, als je de juiste snaar weet te raken. Hoe bijzonder zou het zijn die snaar snel bij iemand te kunnen vinden en er op in te spelen?

Volgens Tony Robbins zijn er 6 menselijke behoeftes waar ieder mens aan tegemoet wil komen. Wat ons verschillend maakt is onze top 2 van de behoeftes. Als je die van jezelf kent en die van de ander wordt op elkaar inspelen makkelijker. Je krijgt mensen ‘ineens’ mee! Mensen die star lijken, worden ineens flexibel.
In deze training leg ik je het model “The 6 human needs” uit. Het geeft je een praktisch handreiking in de beweegredenen van mensen. Waarom doen ze wat ze doen? Je leert hoe je kan inspelen op hun specifieke behoeften om ze mee te krijgen in elke interactie of project.Na 15 jaar in de IT te hebben gewerkt veranderde het leven van Rintske Bosma 180° toen ze na 25 jaar los kwam van haar depressies. Een heftige gebeurtenis dwong haar verregaande studie te maken van het brein. Zo ontdekte ze hoe de Mind werkt en hoe je onbewuste belemmerende overtuigingen kan resetten. Gebaseerd op haar studie en het in praktijk brengen van alles wat ze leerde, creëerde ze een methode waardoor ze de essentie van haar kennis kan overbrengen. Sindsdien is het haar missie om zoveel mogelijk mensen te vertellen over de werking van de Mind om onbewuste blokkades op te heffen en betere resultaten te kunnen neerzetten met minder inspanning en stress. Met haar passie voor mensen en hun persoonlijke ontwikkeling trainde ze de afgelopen 5 jaar al meer dan 500 mensen. Met succes trainde zij bij L’Oréal, Ordina, Sogeti, KPMG e.a. Lees er meer over op www.rintske.nl.


De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid