SPO Symposium 5-8 oktober 2021: Agile Governance: A Hell of a Job?

Tientallen bijeenkomsten rondom 4 vraagstukken: 
Opdrachtgeverschap, Sturen vanuit de bedoeling, Strategische keuzes maken en Projectmatig werken in een agile wereld.


WO 6 OKT 10:30-11:30 | Agile Governance vraagt om een agile houding van managers. Hoe stimuleer je dat?


Agile zijn betekent open staan voor aanpassingen. Bereid zijn om terug te komen op eerdere uitgangspunten, aannames en beslissingen. Dat is dus geen nieuwe techniek, maar meer een fundamentele andere kijk op werk en de eigen professionaliteit. Agile governance is dus niet zozeer een andere manier van projectsturing, maar een ander manier van mensen sturing. Agile governance is het ondersteunen van mensen om agile te zijn.<

Dat vraagt van managers een agile houding: open, nieuwsgierig, bescheiden, vertrouwen gevend. En zo’n houding heeft wel de steun van de organisatie nodig. De hele organisatie moet zelf ook agile willen zijn. Een lerende organisatie willen zijn.

Kan je daaraan bijdragen, als medewerker? Absoluut. Agile werken geeft juist die ruimte aan de werkvloer om nieuwe manieren van werken en nieuwe waarheden naar voren te brengen. Als medewerker, projectmanager, teamleider of middenmanager heb je een cruciale positie om agile werkwijzen en een agile houding te stimuleren. Onder je collega’s en je managers.

Na deze sessie heb je een aantal handvatten om een agile houding in je organisatie te versterken.Anton Vlaanderen heeft een achtergrond in procesmanagement en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in  veranderkunde. Het door hem opgezette Instituut voor Veranderkunde leidt professionals op in verandermanagement, met specialisatie mensgericht verandermanagement.


Meld je aan...en laat bij registratie weten dat je via IPMA komt
De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid