Agile myths busted

Ervaar de ontmaskering van 4 agile mythes.


Voor Wie  :  Elke projectprofessional 
Inspirator  :  Henny Portman
Wanneer  :  Donderdag 11 juni
Hoe Laat  :  19:30-20:30 uur
Waar  :  Online sessie. De link ontvang je na aanmelding.
Eigen Bijdrage  :  Gratis
   

MELD JE AAN


Velen van ons hanteren agile werkwijzen. Maar Henny Portman komt nog steeds verschillende agile mythes tegen. In dit webinar zal hij een aantal agile mythen benoemen en een paar ontmaskeren. 

 • Is het eerste product increment een MVP?
  Door het verschil tussen een MVP en een MMP uit te leggen zal ik deze mythe ontkrachten. 
 • Scrum is agile, maar is agile scrum?
  Ik ga dieper in op mijn Bird's eye view on the agile forest met al meer dan 70 agile Werkwijzen om ook deze mythe aan de kant te schuiven. 
 • Zijn incrementeel en iteratief synoniemen?
  Ik zal een matrix met assen voor iteratief en incrementeel tekenen en laten zien welke oplevermethoden in elk kwadrant passen om ook deze mythe te doorbreken. 
 • Zal een agile aanpak dezelfde resultaten opleveren als een watervalbenadering?
  Door bij een app ontwikkeling de agile manier van werken met een watervalbenadering te vergelijken, en te kijken naar het aantal geleverde functies in het eindproduct, zal ik ook deze mythe doorprikken.

Henny Portman, partner van HWP Consulting, heeft 40 jaar ervaring in het projectmanagement domein. Hij was de thought leader binnen NN Group van het PMO-domein en verantwoordelijk voor de introductie en toepassing van de PMO-methodologieën (portfolio, programma en projectmanagement) in Europa en Azië. Hij traint, coacht en leidt (senior) programma-, project- en portfoliomanagers en sponsors en heeft verschillende professionele PMO communities opgezet. Hij is een geaccrediteerde P3O, PRINCE2, MSP, MoP, PRINCE2 Agile, AgilePM, AgilePgM en AgileSHIFT trainer en een SPC4 SAFe consultant en trainer. Hij is P3M3 trainer en assessor en PMO Value Ring Certified Consultant. Namens IPMA beoordeelt hij projecten voor de Project Excellence Award en namens de PMO Global Alliance beoordeelt Hij PMO’s.Voor de PMO Global Awards. Daarnaast is Henny internationaal spreker en auteur van vele artikelen en boeken op het gebied van PM(O) en blogger (hennyportman.wordpress.com)