Creatief en tegelijkertijd snel producten innoveren

Leer deze methode kennen om snel en creatief fysieke producten te ontwikkelen.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe producten, zoals innovatieproject managers, innovatie professionals, en R&D professionals
Spreker(s)  :  Dr.Ir. Robert-Jan Uhlhorn
Wanneer  :  Donderdag 8 juli 2021
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen In deze workshop wordt dieper ingegaan op de blauwdruk structuur zoals beschreven in het artikel “Gestructureerde creativiteit is geen tegenstelling maar een synergie” (IPMA-nieuwsbrief juni 2021). Aan de hand van een voorbeeld of van een eigen idee kun je de gebruikte technieken in de vijf stappen zelf praktisch ervaren.
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Tegenwoordig is innovatie niet alleen noodzakelijk, het moet ook nog eens snel én het moet creatief zijn. Dat lijkt voor jou als professional een onmogelijkheid: een nieuw product (of service) dat van waarde is voor klanten af te leveren binnen steeds minder tijd.

De statistieken laten zien dat we daar nog niet erg goed in slagen: slechts 1 op de 10 innovaties is daadwerkelijk succesvol. D
at stemt niet hoopvol.
Er is dan ook veel twijfel of innovatieteams deze uitdaging wel aankunnen. 
Een recent McKinsey onderzoek laat zien dat 90% van alle executives ervan overtuigd is dat innovatie het verschil gaat maken. Alleen, slechts 21% denkt dat ze hier klaar voor zijn….

De genoemde blauwdruk bereid je wel voor op deze uitdaging. Geïnspireerd door methodieken als Design for Six Sigma en Agile, geeft het aan hoe je in vijf stappen van idee tot lancering gaat. Het volgen van deze methode vergroot de kans op succes, optimaliseert en versnelt het hele ontwikkelproces, en leidt dus sneller tot betere innovaties.

In deze workshop wordt dieper op deze methode ingegaan. Robert-Jan licht ieder van de vijf stappen kort toe, en bespreekt met name de praktische technieken die je kunt gebruiken om een stap succesvol af te ronden. Natuurlijk is er tijd om zelf te ervaren hoe deze technieken te gebruiken. Er zal een voorbeeld van een nieuw product gebruikt worden om de technieken op toe te passen, maar je kunt natuurlijk een eigen innovatie idee meenemen, en het in deze workshop alvast uitwerken.

Aan bod komen technieken die draagvlak bepalen, het vertalen van klanteninzicht in technische criteria, het snel én creatief bedenken van concepten inclusief het testen bij klanten, het ontwikkelen voor verbeterde duurzaamheid én een methode om risico’s te anticiperen en te kwantificeren.

Dus wil je zelf de technieken ervaren om snel en creatief een nieuw product naar de markt te brengen? Dan is deze workshop voor jou. 

LET OP: deze aanpak is met name geschikt voor de ontwikkeling van fysieke producten, en minder voor de ontwikkeling van diensten, software en businessmodellen.

Robert-Jan Uhlhorn zijn missie is om door innovatie bedrijven succesvoller te maken én onze maatschappij te verduurzamen. Hij is zelfstandig innovatie adviseur en eigenaar van IGG Innovatie Consultants. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en lanceren van innovaties bij Fortune 500 bedrijven zoals Unilever en Sealed Air.


De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid