Persoonlijke verhalen maken het verschil tussen de verandering begrijpen en hem omarmen

Leer mensen de verandering vanuit hun hart uit te dragen met hun persoonlijk verhaal.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die een verandering implementeert.
Spreker(s)  :  Sandra de Haan-Morlog van de Vertelschool Rotterdam
Wanneer  :  Vrijdag 18 juni 2021
Hoe Laat  :  09:30-11:00 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :  Deze workshop is een vervolg op het webinar van 8 juni, maar kan ook zelfstandig gevolgd worden. 
Deze bijeenkomst maakt deel uit van ons programma voor het symposium "Agile Governance: a Hell of a Job?".
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Als verandermanager heb je een concrete opgave: het implementeren van de verandering. Je wilt resultaat boeken en weet welke tussendoelen er van je verwacht worden. Je hebt al vaker te horen gekregen dat je voor de troepen uitloopt. Dat je te hard gaat voor de medewerkers die ook mee moeten veranderen.
Je kent wel tools en interventies die de neuzen dezelfde kant op helpen en praat graag 1 op 1 met medewerkers om hun motivatie te kennen en die te gebruiken om een tandje harder te kunnen. Je blijft het idee houden dat ze het theoretisch wel snappen, maar dat ze de verandering niet echt omarmen.

In theorie begrijpen de medewerkers de verandering wel. Toch lijken ze stuurloos. De connectie mist tussen de verandering op papier en wat zij willen betekenen met hun werk. De kracht van het persoonlijke verhaal is de sleutel tot deze connectie.

In deze workshop leer meer over hoe je ontdekt wat de persoonlijke drijfveer van iemand is om naar zijn/haar verandering te komen en die uit te dragen. We doen dat met  de vertelinstrumenten die Sandra aanreikt. We beginnen dan dit dat toe te passen met je eigen verhaal.

Sandra de Haan haar passie is dat de mensen woorden gaan geven aan wat de verandering er echt toe doet voor ze. U niek aan haar aanpak is dat de persoonlijke verhalen van iedere medewerker sámen de kern vormen voor die ene boodschap: hier staan wij gezamenlijk voor.

Sandra is oprichter van de Vertelschool Rotterdam. Een trainingsbureau voor persoonlijke storytelling op het werk. Dat doen ze door middel van een eigen trainingsprogramma, gebaseerd op de theorie van de Golden Circle van Simon Sinek en de technieken van storytelling. In deze bijeenkomst proef je daarvan.
De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid