Stakeholdermanagement een begrip of belang voor succesvol internationaal ondernemen.

Leer hoe je niet te laten verrassen door onverwachte wendingen van stakeholders

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Projectmanagers en professional welke op alle niveaus met stakeholders te maken krijgen.
Spreker(s)  :  Perry Willemse, Stakeholdermanagement Coach met specialisatie in interculturele communicatie
Wanneer  :  Woensdag 7 juli 2021
Hoe Laat  :  19:30-20:30 (met een optionele napraat tot 21:00 uur)
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina.
Opmerkingen  :   -
Eigen Bijdrage  :  Gratis


Ben jij de persoon die communiceert met alle belanghebbenden van nationale en/of internationale project? Bied het een extra waarde om stakeholders te clusteren met de minimale informatie welke je bezit? Behoren de stakeholders jouw toe maar ondervindt je uitdagingen om onderscheid te maken tussen bepaalde niveaus? Heb je uitdagingen om transparante strategie op te stellen zonder schade te brengen aan alle belanghebbende? Dan is deze avond sessie bestemd voor jou.

Projecten (extern) en organisaties (intern) bestaan uit een netwerk van relaties, prettige en minder prettige stakeholders.  Bewust of onbewust heb je de gave ontwikkeld om met belanghebbende te communiceren. Alleen de waarde welke alle belanghebbende met zich mee nemen is vaak niet duidelijk zichtbaar. Het kom dus regelmatig voor de je de pretigste relatie of de relatie welke het meest geluid maakt onterecht een platform geeft.

Juist met de bewustwording van je stakeholders kun je op een ethische manier een strategie opstellen om succes gezamenlijk te vergroten. 
Stakeholders komen uit verschillende industrieën en hebben daardoor andere belangen. Het is van toegevoegde waarde voor alle partijen om hetzelfde doel te hebben en hier aan te werken. Het is niet zij of jij het is samen. Interesse en tijd spenderen om naar elkaar te luisteren is het nieuwe antwoord. Gun jezelf de tijd om uit te zoeken welke stakeholders je op nationaal en internationaal gebied heb, en creëer je stakeholderveld per project of voor de gehele organisatie. 

Ben je al getriggerd om open te staan voor je eigen valkuilen? Durf je al transparant te communiceren zodat er een win-win ontstaat voor alle stakeholders? Kan je het al aan om positief stakeholders te beïnvloeden? Dan verwachten wij dat je aansluit en tijdens deze bijeenkomst alle componenten van internationaal effectief samenwerken gaat consolideren.

Perry Willemse: "Stakeholder bewustwording is “een specialist te zijn door generalist te blijven” (2018, Willemse)"

Op 2 jarig leeftijd iemand verliezen laat een diep litteken achter. Dit heeft wel geleid dat heel veel stakeholders mij hebben gemaakt tot wie ik ben. Door de kapperszaak van mijn grootouders leerde ik service gericht en respectvol communiceren een eigenschap welke van groot belang is tijdens internationaal projectmanagement. De passie om te geven van wat ik zelf heb mogen ervaren is groot en voel mijzelf rijk als ik mensen mag trainen en coachen om te groeien. 

Groeien met alle facetten welke er toe doen waarbij zakelijk en privé on-losmakend aan elkaar zijn verbonden. Van geen diploma doorgroeien tot het positief afronden van een masterkwalificatie en in vijf verschillende landen te hebben gewoond heeft mij geleerd welke uitdagingen er zijn om op alle lagen te communiceren en een strategie aan te houden waarbij samenwerken een must is. Als geen ander heb ik geleerd dat je er alleen niet komt. 

Perry is eigenaar van Willemse Consultancy en is Stakeholdermanagement Coach met specialisatie in interculturele communicatie.

De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid