Deep Listening

De kracht van diepgaand luisteren in de hybride werksetting 

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional
Spreker(s)  :  Dimphy Peters en Diana van Donselaar van Business Balance Bootcamp
Wanneer  :  Dinsdag 22 juni 2021
Hoe Laat  :  19:30-21:30u
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina..
Opmerkingen  :  Deze bijeenkomst maakt deel uit van ons programma voor het symposium "Agile Governance: a Hell of a Job?".
Eigen Bijdrage  :  Gratis


De kunst van het luisteren: De meest essentiële en tegelijkertijd de meest ondermijnde, ontkende en verwaarloosde (projectmanagement) vaardigheid van dit moment! En dat gaat niet alleen maar over het vermogen echt te horen wat iemand zegt en de essentie te kunnen teruggeven. Nee, dat gaat ook over luisteren op onderliggende lagen (emotie, lichaam), de lagen die alles zeggen over de werkelijke veranderbereidheid.

Ondermijnd door de rush van het ene naar het andere overleg, van het ene naar het andere agendapunt. Ontkend doordat het snel kunnen ventileren van je mening ogenschijnlijk leidt tot meer succes. Verwaarloosd omdat ‘luisteren’ (LSD) onderdeel was van ieders eerste communicatietraining ooit, dus geleerd en daarmee ‘in de pocket’.

Maar voel je je nog wel eens gefrustreerd door onproductieve discussies waarbij de hardst roepende anderen overstemt? En herken je deze: discussie aangehoord, een goed idee komt op, helaas, de anderen zijn alweer door naar het volgende punt op de agenda, daar gaat je goede idee. Of wil de ander maar niet overtuigd raken van jouw steekhoudende pleidooi voor verandering?

In een hybride werkcontext, waarbij online en offline meetings meer en meer samenkomen, speelt dit minstens zo vaak. Dit soort situaties doen we meestal af als communicatieproblemen; een gebrek aan duidelijkheid bij de spreker. Conflict, chaos en weerstand zijn echter meestal niet het gevolg van gebrekkige uitleg, maar van gebrekkig luisteren. Veel communicatie-experts zeggen dat de belangrijkste persoon in een gesprek de spreker is. Tijdens deze workshop laten we je kennis maken met het tegendeel! 

In deze Business Balance Bootcamp workshop maak je kennis met de impact van de methode ‘Deep Listening’ in een zakelijke, hybride context. Ook ervaar je een aantal werkvormen, waarmee je in je dagelijkse werkpraktijk de kracht van diepgaand luisteren kunt toepassen. En heb je een krachtige tool in handen waarmee je onproductieve discussies transformeert naar vruchtbare dialogen.

Over Dimphy Peters: Het boeit Dimphy als organisatiekundige te zien hoe organisaties wel of niet succesvol functioneren. De mate waarin mensen bereid zijn hun eigen aandeel te zien en de mate waarin zij het aandurven daarin andere keuzes maken, om andere resultaten te bereiken, fascineert haar enorm. Ze helpt directies en management teams te zien hoe het bij hen werkt, individueel en in hun interactie met elkaar, en de keuzeruimte die daarin mogelijk is.Het blijft haar uitdagen het steeds weer op het scherpst van de snede te spelen: uitdagend en confronterend, maar veilig en rustig genoeg om steeds weer een stapje in de gewenste richting te zetten, naar nog beter doen.  Dimphy heeft haar ervaring opgedaan in de praktijk, in diverse management- en directieteams, maar ook als facilitator van veranderingen. 
Over Diana van Donselaar: Sinds 1998 coacht en traint Diana teams en individuen binnen diverse organisaties in hun groei en ontwikkeling. Hiermee verenigt ze passie, hobby en werk. Ze houdt ervan om mensen en teams te helpen hun beste versie te leven. Vooral als de druk om te presteren en te veranderen toeneemt en valkuilen op de loer liggen. Hiertoe benut ze graag de volgende kwaliteiten: energiek, doeltreffend, verfrissend en verbindend. Diana heeft zich vanaf 1998 verdiept in diverse vormen van Martial Arts, Pilates, Yoga, Taoïsme en Meditatie. En vooral in het belang van ademhaling, stilte en ontspanning als basis voor moeiteloos bewegen en presteren. Gecombineerd met inzichten uit Westerse ontwikkelmodellen brengt dit een eigentijdse visie op leiderschap en teamperformance binnen organisaties. 
De waarde van lid zijn

Word ook IPMA-NL lid