Bijeenkomsten
Aanmelden? Klik op de naam van de bijeenkomst of op de getoonde aanmeldknop!

Course Image Boekbespreking: Storylistening | DO 24 September 2020

Boekbespreking: Storylistening | DO 24 September 2020

Boekbespreking: Storylistening

Leer de veranderkracht kennen van storylistening

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke veranderaar en projectprofessional
Spreker(s)  : 
Alle deelnemers. De bijeenkomst wordt begeleid door Bert van der Hooft. We zoeken nog een tweede begeleider.
Wanneer  :  Donderdag 24 september 2020  | Let op nieuwe datum: een eerdere aankondiging noemde 23 september
Hoe Laat  :  20:00-21:00 uur met de kans op een enthousiaste napraat.
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start
Opmerkingen  :  Het boek lezen kan, maar hoeft niet. We zorgen voor een prikkelende selectie van stellingen.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Als professional sta je voor de taak hoe mensen mee te krijgen. Verleiden, verontrustende cijfers presenteren, visies en veranderplannen rondmailen: het werkt niet. 

In het boek "storylistening" delen Annet Scheringa en Simone Beemster acht verhalen van Nederlandse organisaties, die illustreren hoe zij succesvol een nieuwe visie realiseerden, de buitenwereld binnenhaalden, cultuurkenmerken veranderden of anders gingen werken dankzij onderstroomverhalen. 

In deze interactieve boekbespreking delen we datgene wat ons raakt in het boek en gaan we de dialoog aan over de werkende principes en de interventies die Annet en Simone noemen. Online kan je jezelf al inlezen in relevant materiaal uit onze kennisbank (het VeranderLemniscaat), met name over storytelling.

Je kan het boek lezen, maar dat hoeft niet. Wij zorgen voor een prikkelende selectie van stellingen uit het boek. Verder delen we in de bijeenkomst een concept samenvatting, die na de bijeenkomst verder uitgewerkt en gedeeld wordt.

Bert van der HooftBert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.


Community: Management of Change Community
Course Image Ontwikkel je veranderkracht met het Veranderlemniscaat | Wo 30 september 2020

Ontwikkel je veranderkracht met het Veranderlemniscaat | Wo 30 september 2020

Ontwikkel je veranderkracht met het Veranderlemniscaat

Leer het VeranderLemniscaat kennen en proef van de kunst van beïnvloeden.

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die de verandercompetenties wil verbeteren
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 30 September 2020
Hoe Laat  :  20:00-21:00 uur (met een optionele napraat tot 21:30 uur )
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom versterkt met een Youtube Channel. 
De links daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen  :  Deze bijeenkomst legt de basis voor maandelijkse masterclasses op basis van het veranderlemniscaat.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Als professionals zijn we continue op zoek naar zowel overzicht,(nieuw) inzicht over veranderen en instrumenten die we kunnen toepassen. We willen onze eigen veranderkracht vergroten om die van anderen te helpen verbeteren en meer succesvolle verandertrajecten te hebben.

Meer dan 5 jaar geleden is de Management of Change community begonnen met het verzamelen van honderden items die samengebracht werden in 25 change topics. Verleden jaar hebben we dat geordend in het VeranderLemniscaat met zes verandervelden. Op basis van dit gedachtegoed wordt door diverse professionals trainingen en incompany leer- en ontwikkeltrajecten gegeven.

In de komende maanden gaan we elke maand een masterclass organiseren waarin een veranderveld besproken wordt. We pakken dan een Change Topic en bespreken die in een interactieve sessie. Na zes maanden herhalen we de cyclus om een levenlang leren te ondersteunen. Jij kiest dan zelf welke masterclasses je wilt bijwonen.

In deze bijeenkomst leggen we een basis, we laten je proeven van een Change Topic (de kunst van het beïnvloeden),we beantwoorden je vragen over het model en achterliggende kennisbank. Last but not least kan je zelf richting helpen geven welke vraagstukken we dan oppakken.

Wil je wat meer weten over de Change Topics in het VeranderLemniscaat? Kijk dan hier.

Silvia ZonneveldSilvia Zonneveld is een enthousiaste veranderaar. Naast opdrachten als consultant en programma manager is zij actief als (talent)coach. Zij gelooft in een persoonlijke benadering en past dat ook in haar opdrachten toe; werken vanuit de behoefte aan de gewenste verandering met de overtuiging dat mensen  het verschil maken en het tempo bepalen. En dat fascineert haar met vragen als hoe je beter kan worden in het helpen van de ander en jezelf.

Bert van der HooftBert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren.  


Deze community bijeenkomst wordt gesponsord met haar mailing door de community SPO Samenwerking Projectmanagers Overheid.
Community: Management of Change Community
Course Image Kunnen dode paarden tot leven worden gewekt? | DO 1 OKT

Kunnen dode paarden tot leven worden gewekt? | DO 1 OKT

Kunnen dode paarden tot leven worden gewekt?

Hoe krijg je zelfs de mensen met weerstand mee?

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die met veranderen te maken krijgt en ook naar zichzelf wil kijken.
Spreker  :  Rintske Bosma van www.rintske.nl
Wanneer  :  Donderdag 1 oktober 2020
Hoe Laat  :  20:00-21:00 uur (met een optionele napraat tot 21:30 uur).
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen  :  Dit is een interactieve sessie; we hebben het youtube kanaal daarom niet aan staan.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Iedere veranderaar krijgt vroeg of laat te maken met weerstand en met mensen die moeilijk mee te krijgen zijn in het project waar je mee bezig bent. Daar kan je qua energie echt op leeg lopen. Hoe je het ook probeert te sturen in de juiste richting en aan wil sturen op gedrag, het lijkt maar niet te willen doordringen bij die ‘lastige’ mensen.

Inzicht in jezelf en de ander is van cruciaal belang. Wat gebeurt er in zo’n geval bij jou en wat gebeurt er in die ander? Waarom vindt je elkaar niet? Waarschijnlijk ben je er al lang achter dat je iemand niet kan veranderen. Wat dan wel te doen? Hoe kan je inspelen op de behoeftes van jezelf en die van de ander?

Volgens Tony Robbins zijn er 6 menselijke behoeftes waar ieder mens aan tegemoet wil komen. Wat ons verschillend maakt is onze top 2 van de behoeftes. Als je die van jezelf kent en die van de ander wordt op elkaar inspelen makkelijker. Je krijgt mensen ‘ineens’ mee!

In deze bijeenkomst deel ik met jullie het model “The 6 human needs” en voeren we daar het gesprek over. Het geeft je een praktisch handreiking in de beweegredenen van mensen. Waarom doen ze wat ze doen? Je leert hoe je kan inspelen op hun specifieke behoeften om ze mee te krijgen in het project.

Rintske BosmaNa 15 jaar in de IT te hebben gewerkt veranderde het leven van Rintske Bosma 180° toen ze na 25 jaar los kwam van haar depressies. Een heftige gebeurtenis dwong haar verregaande studie te maken van het brein. Zo ontdekte ze hoe de Mind werkt en hoe je onbewuste belemmerende overtuigingen kan resetten.

Gebaseerd op haar studie en het in praktijk brengen van alles wat ze leerde, creëerde ze een methode waardoor ze de essentie van haar kennis kan overbrengen. Sindsdien is het haar missie om zoveel mogelijk mensen te vertellen over de werking van de Mind om onbewuste blokkades op te heffen en betere resultaten te kunnen neerzetten met minder inspanning en stress. 

Met haar passie voor mensen en hun persoonlijke ontwikkeling trainde ze de afgelopen 5 jaar al meer dan 500 mensen. Met succes trainde zij bij L’Oréal, Ordina, Sogeti, KPMG e.a. Lees er meer over op www.rintske.nl.

Course Image Business Case Management 1 [BCM1 OKT 2020]

Business Case Management 1 [BCM1 OKT 2020]

Business Case Management 1 [BCM1 OKT 2020]

In drie workshops je business case management competenties bijgespijkerd


Voor Wie  :  Elke projectprofessional
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Drie workshops op vrijdagochtend 2, 16 en 30 oktober 2020
Hoe Laat  :  09:00-12:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen  :  Als je organisatie Zoom niet toestaat op je computer (en je kan geen privé device gebruiken): je kan locatiesponsor worden door als MS Teams gastheer te fungeren. Dan gebruiken we MS Teams.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €750,= Lees hier alles over IPMA Lid worden.
   

MELD JE AANCoursePayment
Course Image Opdrachtgeverschap van alle kanten bekeken | VR 9 Oktober om 09:30 uur

Opdrachtgeverschap van alle kanten bekeken | VR 9 Oktober om 09:30 uur

Opdrachtgeverschap van alle kanten bekeken

Negen perspectieven op opdrachtgeverschap; uit de praktijk!

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Voor iedereen die opdrachtgever is of heeft.
Spreker(s)  :  Edwin van DieënJan den Hollander 
Wanneer  :  Vrijdag 9 oktober 
Hoe Laat  :  09:30 - 11:30 uur 
Waar  :  Online. We gebruiken Microsoft Teams. De link voor jou als gast ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen Een initiatief van de  IPMA-interessegroep Goed Opdrachtgeverschap o.l.v. Ernst Molier
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Je hebt een opdrachtgever, maar vaak ben je zelf ook opdrachtgever. En ook al mag je dan bepalen wat er gaat gebeuren, dat is nog geen garantie voor succes. 

Hoe vul je je rol als opdrachtgever goed in? 

In de IPMA-interessegroep goed opdrachtgeverschap presenteren Edwin van Dieën en Jan den Hollander hun nieuwe publicatie Opdrachtgeverschap in negen paradigma’s.

Negen auteurs, waaronder Michiel van der Molen, professor Hermans en professor Van Thiel en de rechtbank van Amsterdam hebben in het boek beschreven hoe zij denken over de rol van de opdrachtgever. Door van negen kanten het opdrachtgeverschap te belichten, vind je veel nieuwe manieren om naar je vraagstukken te kijken. Nieuwe oplossingen en nieuwe dilemma’s zijn het gevolg.

Edwin van Dieën (foto links) werkt bij de gemeente Dordrecht en geeft tevens trainingen over opdrachtgeverschap bij verschillende overheden via 010projecten.nl. Hij schreef verschillende boeken over de rol van de opdrachtgever bij de overheid. 
Jan den Hollander (foto rechts) is zelfstandig organisatie adviseur en geassocieerd met Van de Bunt adviseurs. Hij is tevens docent bij Sioo en de KNAP academie. Zijn motto is: je moet om kunnen gaan met onveranderbaarheid om te kunnen veranderen.


Course Image Mastercourse Gestructureerd en Inclusief Schrijven [OKT 2020]

Mastercourse Gestructureerd en Inclusief Schrijven [OKT 2020]

Mastercourse Gestructureerd en Inclusief Schrijven [OKT 2020]

Twee workshops en een kennisbank helpen je schrijfcompetenties te verbeteren.
Geniet van de ervaringen van eerdere deelnemers: Paul Hesselman, Gerbert Adema

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Iedereen die gestructureerder wil schrijven en teksten beter wil laten landen.
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Twee workshops: Vrijdag 9 en Vrijdag 23 oktober 2020
Hoe Laat  :  09:00-12:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen  :  Als je organisatie Zoom niet toestaat op je computer (en je kan geen privé device gebruiken): je kan locatiesponsor worden door als MS Teams gastheer te fungeren. Dan gebruiken we MS Teams.
Studielust  : Twee ochtenden aan workshops en de tijd die je besteedt aan een eigen beslisdocument en zelfstudie naar behoefte.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €500,= Lees hier alles over IPMA Lid worden.


Lees hier de ervaring van Paul Hesselman over de voorgaande editie.


CoursePayment
Course Image Op zoek naar de oorzaak met causale diagrammen [WO 14 OKT 2020]

Op zoek naar de oorzaak met causale diagrammen [WO 14 OKT 2020]

[Masterclass] Op zoek naar de oorzaak met causale diagrammen

Leer een key instrument uit het VeranderLemniscaat kennen


Voor Wie  :  Elke projectprofessional die gestructureerd naar oorzaken op zoek wil gaan
Spreker(s)  :  Bert van der Hooft MCM
Wanneer  :  Woensdag 14 oktober 
Hoe Laat  :  20:00-21:30 uur
Opmerkingen :  Neem een kijkje in het VeranderLemniscaat
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Eigen Bijdrage  :  Gratis voor IPMA leden; niet IPMA leden betalen €50,= Lees hier alles over IPMA Lid worden.
   

MELD JE AANVeranderveldElke tweede woensdag van de maand (behalve juli en augustus) kijken we naar een veranderveld uit het Veranderlemniscaat. Deze maand pakken we het veranderveld "Definieer het verandervraagstuk".  In zes maanden doorloop je daarmee de zes verandervelden en leer je minimaal evenzovele veranderinstrumenten kennen.

Analysing Change IssuesAls veranderaar start je met het in kaart brengen van het verandervraagstuk. Dat betekent dat je op onderzoek uit gaat en werkt aan vragen zoals de vraag wat het probleem is en wat haar oorzaken zijn. Een essentieel onderdeel voor de veranderdiagnose. Wellicht kom je aardig uit de voeten voor duidelijke vraagstukken met een rechttoe rechtaan instrument zoals een fishbone diagram. Maar hoe kom je uit de verf als het vraagstuk meervoudig en complex is In deze masterclass delen we het instrument van causale diagrammen. In een interactieve sessie leer je om te gaan met dit instrument uit onze kennisbank

Bert van der HooftBert van der Hooft MCM is verandermanager. Hij begeleidt professionals (individueel en in teams) in de ontwikkeling van de veranderkundige competenties en geeft al jaren les op diverse business schools en universiteiten. Bert heeft naast zijn achtergrond als project/programma professional een master degree in verandermanagement. Zijn passie is kennis en ervaring te delen en zelf van anderen te blijven leren. 


CoursePayment
Course Image Menswaardig organisaties ontwikkelen naar resultaat | DO 15 Oktober 2020 om 19:30 uur

Menswaardig organisaties ontwikkelen naar resultaat | DO 15 Oktober 2020 om 19:30 uur

Menswaardig organisaties ontwikkelen naar resultaat | DO 15 Oktober 2020 om 19:30 uur

Een verhaal rondom menswaardigheid met onze en jullie mening en een hoop humor.

AANMELDEN


Voor Wie  :  Elke professional
Spreker(s)  :  Roland Boukema, Ton Lok en Theo Geelen 
Wanneer  :  Donderdag 15 oktober 2020
Hoe Laat  :  19:30-21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Opmerkingen  : 
Eigen Bijdrage  :  Gratis

 Organisaties implementeren zich suf, leggen de verantwoordelijkheden lager, moeten ‘zelfsturende’ teams, gaan lekker scrummen, "doen aan" Agile en bejubelen hun wendbaarheid. Tegelijkertijd vraagt het bestuur zich af of ze nog op koers liggen en of de compliance op orde is. En alle goede bedoelingen ten spijt komt het maar al te vaak voor dat de mensen op de werkvloer zich afvragen wat er nou wezenlijk veranderd is. En die vraag is terecht. Want ondanks alle technologische vooruitgang scoren al die veranderingstrajecten nog steeds bedroevend slecht.

Waarom mislukken zoveel projecten? Waarom vliegen we van de ene managementgoeroe naar de andere, zonder dat er daadwerkelijk verandering plaats vindt? Volgens ons zit dat probleem in het negeren van dat menselijke en dat klopt niet. Sterker, dat negeren leidt tot grote weerbarstigheid in organisaties. Dat leidt dan weer tot zo-hebben-we-het-altijd-gedaan aanpakken. En als je altijd eenzelfde manier van handelen en managen hebt, zal je altijd dezelfde resultaten krijgen. Dat levert uiteindelijk op dat we er ons maar bij neerleggen dat dat zo is en dat we die bedroevende resultaten als “normaal” gaan vinden. Onze manier van handelen en managen is een vastgeroest patroon en zit in een heel diep ingesleten karrenspoor.

Nog steeds draait het om het functionele, echter het negeren van het menselijke is de feitelijke oorzaak van die bedroevende resultaten. In dat functionele is de mens een productiefactor ipv een levend wezen.

In deze bijeenkomst vragen we aandacht voor het belang van menswaardigheid bij het benaderen van organisatievraagstukken. Wij zijn ervan overtuigd dat het gedrag van de mens, de persoonlijke ontwikkeling en zelfbeschikking, veel bepalender zijn voor het resultaat.

Wat betekent menswaardigheid voor jullie en hoe kan die bijdragen aan de wendbaarheid van organisaties. We gaan in op de persoonlijke ontwikkeling van de mens in relatie tot organisatieontwikkeling om zo tot resultaat te komen. We proberen samen een rode draad te vinden en te benoemen waarom dit zo belangrijk is. Nu zijn velen van ons – ieder op zijn/haar manier – hiermee mee bezig, Alleen wel versnipperd. Wij willen een “movement” op gang brengen dat als tegenwicht moet gaan dienen tegen de traditionele, mechanistische one-size-fits-all managementbenadering.


Roland Boukema is verandercoach en teacher. Zijn passie is om organisaties meer en menswaardig resultaten te realiseren met hun dán wendbare organisatie. Hij is auteur van het boek "Met 10 versnellingen RESULTAAT door de menselijke maat" en eigenaar van Cochin Approach.
   
Ton Lok is interim business controller. Zijn passie is om organisaties te helpen de samenhang tussen organisatieontwikkeling en groei van de mens in die organisatie te doorzien om te komen tot blijvende betere resultaten. Dit vanuit de overtuiging dat de interactie tussen mensen de bepalende factor is in een organisatie. Dat doet hij door samen met de mensen in een organisatie te doorgronden waardoor de resultaten echt worden beïnvloed en dat te vertalen naar integrale stuur-informatie die hen in staat stelt continu te verbeteren.
   

Theo Geelen is een Agile Coach / veranderadviseur. Het menselijke zit in zijn genen en wenst dat concreet te maken via Agile mindset. Zonder het menselijke bestaat er niets. Geen product en geen organisatie. Hij vindt zijn passie daarom terug in het positioneren van mensen en ze in hun kracht zetten. Het creatieve bij mensen naar bovenhalen en vooral het omdenken stimuleren. Daar zit ook zijn kracht. Humor en lerend vermogen spelen hierbij een prominente rol. Ook een belangrijk motto voor Theo is :  Beter is slechter dan goed genoeg!  
.
Course Image Een positieve Mind-Reset | DO 5 Nov 2020

Een positieve Mind-Reset | DO 5 Nov 2020

Een positieve Mind-Reset

Hoe ruim je je eigen (onbewuste) blokkades op zodat je betere resultaten behaalt met minder inspanning?

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Elke professional die met veranderen te maken krijgt en ook naar zichzelf wil kijken.
Spreker  :  Rintske Bosma van www.rintske.nl
Wanneer  :  Donderdag 5 november 2020
Hoe Laat  :  20:00-21:00 uur (met een optionele napraat tot 21:30 uur).
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Als veranderaar ben je constant bezig met het veranderproces, het meekrijgen van mensen en het kiezen van de juiste interventie.

Maar hoe zit dat eigenlijk in jezelf? Hoe verloopt jouw persoonlijke veranderproces, hoe krijg je jezelf mee en hoe kies jij jouw eigen “interventie”?

Wist je dat 95% van je gedrag wordt aangestuurd door het onderbewuste maar dat maar heel weinig mensen weten hoe ze hun onderbewuste kunnen beïnvloeden?

In deze bijeenkomst leer je hoe je Mind (je brein in actie) werkt, hoe het bewuste zich verhoudt tot het onderbewuste en hoe onderbewuste overtuigingen jouw resultaten maken of breken. Je leert hoe je belemmerende overtuigingen bij jezelf kan herkennen en kan resetten. Dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en je automatisch betere resultaten krijgt, zonder dat je er extra moeite of tijd in steekt. Door meer over jezelf te leren, leer je ook meer over de ander, waardoor je sneller begrijpt waar onbegrip vandaan komt en hoe je daar mee om kunt gaan.

Na 15 jaar in de IT te hebben gewerkt veranderde het leven van Rintske Bosma 180° toen ze na 25 jaar los kwam van haar depressies. Een heftige gebeurtenis dwong haar verregaande studie te maken van het brein. Zo ontdekte ze hoe de Mind werkt en hoe je onbewuste belemmerende overtuigingen kan resetten.

Gebaseerd op haar studie en het in praktijk brengen van alles wat ze leerde, creëerde ze een methode waardoor ze de essentie van haar kennis kan overbrengen. Sindsdien is het haar missie om zoveel mogelijk mensen te vertellen over de werking van de Mind om onbewuste blokkades op te heffen en betere resultaten te kunnen neerzetten met minder inspanning en stress. 

Met haar passie voor mensen en hun persoonlijke ontwikkeling trainde ze de afgelopen 5 jaar al meer dan 500 mensen. Met succes trainde zij bij L’Oréal, Ordina, Sogeti, KPMG e.a. Lees er meer over op www.rintske.nl.

Course Image Werkvormen die zorgen voor besluitvorming in grote groepen | DI 8 Dec om 17:30 uur

Werkvormen die zorgen voor besluitvorming in grote groepen | DI 8 Dec om 17:30 uur

Werkvormen die zorgen voor besluitvorming in grote groepen

Hoe zorg je dat er in een grote groep een besluit wordt genomen?

AANMELDEN MOGELIJK VANAF
8 NOVEMBER


Voor Wie  :  Voor iedere professional die in grote groepen besluitvorming wil helpen bewerkstelligen.
Spreker(s)  :  Dees van Oosterhout
Wanneer  :  Dinsdag 8 december 2020
Hoe Laat  :  18:00-21:00 uur (opening zaal 17:30)
Waar  :  We zoeken nog een locatiesponsor. Neem contact met ons op als je dat wil zijn.
Opmerkingen  :  Inclusief broodjes, fruit, koffie, thee, fris en water.
Eigen Bijdrage  :  Volgt zodra we de locatiesponsor hebben; dan opent ook de aanmelding.

Hoe zorg je dat er in een grote groep een besluit wordt genomen?

Divergeren (dat wil zeggen alle informatie van een groep van 20 mensen ophalen) dat lukt ons vaak nog wel. Dees van Ooosterhout hoort de procesbegeleider daarna vaak zeggen: “we nemen het mee”. Vervolgens is het lastig om een voorstel te distilleren waarin iedereen zich erkend en herkend voelt. Terwijl het besluit juist een besluit moeten worden dat juist  wordt gedragen door de groep. De procesbegeleider pakt de verantwoordelijkheid voor de convergentie; terwijl dat eigenlijk bij de groep zou moeten liggen.

Maar dat is  lastig te bereiken, zeker met grote groepen.Hiervoor zijn echter praktische interactieve werkvormen ontwikkeld. In deze workshop laat Dees je kennis maken met haar top 3 werkvormen waarin zowel het divergeren als het convergeren aan elkaar wordt gekoppeld. Zij put daar onder meer uit haar boek Procesregie en bijbehorende Toolkit. Hierin zijn de werkvormen uitgebreid beschreven en is naderhand te bestellen op managementboek.nl.

Dees van OosterhoutDees van Oosterhout is veranderstrateeg en motivational speaker. Ze heeft de overtuiging dat een juiste strategie en rol tot het juiste resultaat leidt. Het is haar passie om opdrachtgevers zodanig te ondersteunen, dat zij vanuit hun kracht en authenticiteit hun beoogde doel en resultaat halen. Met haar 25 jaar ervaring in het succesvol tot stand brengen van cultuurverandering en het leiden complexe besluitvormingsprocessen laat ze dat ook zien met   echtheid, lef en liefde als kernwaarden. Zijn heeft haar eigen bureau: Van Oosterhout Adviesgroep


Course Image Hoe creëer je duurzaam draagvlak? | DI 17 Nov 20:00 uur

Hoe creëer je duurzaam draagvlak? | DI 17 Nov 20:00 uur

Hoe creëer je duurzaam draagvlak?

Hoe zorg je ervoor dat een Ja een Ja blijft!

MELD JE AAN


Voor Wie  :  Voor alle professionals die echt daadkracht en resultaat willen bereiken.
Spreker(s)  :  Dees van Oosterhout
Wanneer  :  Dinsdag 17 november 2020
Hoe Laat  :  20:00-21:00 uur met voor de liefhebbers een napraat tot 21:30 uur
Waar  :  Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor ontvang je kort voor de start.
Eigen Bijdrage  :  Gratis

Ja zeggen en nee doen, komt heel veel voor. Soms duurt het Ja maar tot aan de deur van de ruimte waarin de afspraak is gemaakt. Terwijl de afspraak soms, in het moment, met de beste intenties wordt gemaakt.

Hoe kun je ervoor zorgen dat een JA, een Ja blijft?

Draagvlak creëren is niet gemakkelijk! Voor degene die de regie of de leiding heeft, is het essentieel om te weten wat er voor nodig is, om daadwerkelijk draagvlak te creëren.

Dees van Oosterhout heeft  de belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde principes op een rij gezet. Principes, die ze allemaal zelf in haar eigen procesregie praktijk toepast.

In deze interactieve bijeenkomst deelt Dees uit haar training een deel van die principes en  vertelt ze aan de hand van vele voorbeelden wat werkt en waarom. En...je krijgt na afloop een praktische checklist.

Dees van OosterhoutDees van Oosterhout is veranderstrateeg en motivational speaker. Ze heeft de overtuiging dat een juiste strategie en rol tot het juiste resultaat leidt. Het is haar passie om opdrachtgevers zodanig te ondersteunen, dat zij vanuit hun kracht en authenticiteit hun beoogde doel en resultaat halen. Met haar 25 jaar ervaring in het succesvol tot stand brengen van cultuurverandering en het leiden complexe besluitvormingsprocessen laat ze dat ook zien met   echtheid, lef en liefde als kernwaarden. Zijn heeft haar eigen bureau: Van Oosterhout Adviesgroep